top of page

CDFI създава „Сюрреалистичен остров“ с гигантски дигитален билборд

Актуализирано: 19.10.2022 г.

China Duty Free International (Международна безмитна зона на Китай - CDFI) стартира визуално цифрово изживяване за своя нов водещ магазин в Макао, предлагайки серия от потапящи анимации.

В сътрудничество със WPP’s Superunion (компания за творческа трансформация), дисплеят на CDFI "Сюреалистичния остров" се състои от мащабни цифрови дисплеи, разположени в рамките на 7500 квадратни фута търговска площ в Grand Lisboa Palace, Макао. Девет LED екрана оживяват концепцията за "Сюрреалистичния остров" със серия от оживени анимации, вдъхновени от сюрреалистичното изкуство.


Агенцията беше натоварена със задачата да създаде съдържание за цифрови екрани, което включва 20-метрови дисплеи на тавана и стенни панели, три пъти по-високи от средния човек. Работейки в сътрудничество с базирания в Перу сюрреалист илюстратор Паоло Торес, Superunion създаде поетичен свят, обитаван от герои и сцени, проектиран чрез чудната комбинация от продукти на дребно и магически създания. Някой от впечатляващите визуализации са Тигрова чанта, дебнеща в тропическите гори, статуя на Венера, изкачаща от червило, разположена в центъра на езерото и порцеланови китове танцуващи в небето.


„Всеки от тези разкази е с вдъхнат живот, проектиран да съществува успоредно с ежедневието на магазина. Сцените са изключително сложни, с дневни и нощни цикли, които разкриват открития през всеки изглед“, казаха от марката. „Екипът на China Duty Free ни даде безценна възможност да превърнем уменията си отвъд брандирането в дизайна на изживяването, завършвайки с фина комбинация от креативни технологии, илюстрация, художествена режисура и кинематография. Това потапящо и магическо пространство говори за жизнеността на преживяванията и култура в Макао, налагайки флагмана като истинска дестинация за луксозно пазаруване“, каза Луиза Лук, старши дизайнер на Superunion.


CDFI има за цел да улови въображението на заможните посетители на Макао чрез този гигантски дисплей. Изживяването на „Сюрреалистичния остров“ е оживено чрез серия от динамични, гъвкави и сетивни визуални анимации, които играят мащабно и отдават почит на съпоставящата техника на сюрреалистичното изкуство.


Миулинг Лау, старши маркетинг мениджър в CDFI, каза: „Макао е известен със своето отношение към преживяванията, което е по-голямо от живота, след като през последните 15 години утвърди своята идентичност като град на казино. Надяваме се, че можем да пренесем нашите гости в друг свят веднага щом влязат в нашия магазин и че този проект бележи началото на иначе експанзивен свят на марката за Surreal Island, където можем да излезем от първоначалния контекст на търговията на дребно в други платформи и преживявания.”


CDFI е изцяло притежавано дъщерно дружество на China Duty Free Group. Групата е държавна компания, оторизирана от Държавния съвет за безмитен бизнес в цялата страна. China Duty Free Group също така управлява над 240 безмитни магазина в Китай, включително Хонг Конг и Макао и Камбоджа, а нейните канали за продажба обхващат големи вътрешни летища в Китай, международни летища Хонконг и Макао, както и най-големия безмитен комплекс в света Sanya Международен безмитен търговски комплекс.

11 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page