top of page

Epic Outdoor пуска билборд със слънчева енергия

Актуализирано: 7.02

Нишовата медийна компания, която е специализирана в разработването и маркетинга на широкоформатни, силно въздействащи статични и дигитални билборди извън дома (OOH), стартира най-големия цифрови билбордове в Южна Африка на магистрала N1 . Билбордът ще се захранва почти изцяло от слънчева енергия.

Имотът е специално проектиран да приема рекламa с площ 400m2. Билбордът с международни стандарти за светодиоди (LED) ще бъде най-големият крайпътен LED билборд в Южна Африка, казва компанията.


Пускането се състоя на церемония на 1 февруари, на която беше включен билбордът.

Въпреки че се отбелязва, че концепцията е подобна на екраните в Лондон, Ню Йорк и Дубай, тези билбордове са насочени предимно към пешеходците. Билборда на Epic Outdoor e масивен крайпътен дигитален билборд върху сграда по поръчка, която има над 800 м дължина, посочва Epic Outdoor.


LED екранът е в състояние да се погрижи за всички съвременни OOH творчески техники, включително техники за дълбоко движение и анаморфни триизмерни техники. Освен това екранът може да бъде сегментиран на по-малки панели, което позволява творческо използване на множество едновременни реклами.

Снимка от Tasneem Bulbulia от Creamer Media

Соларната централа, която ще захранва билборда.


Това се смята за идеално за кампании, при които марката и продуктът се появяват заедно, или съвместни кампании, например мрежов доставчик и компания за клетъчни телефони.

Epic Outdoor въодушевява, че всички традиционни OOH показатели се усилват от комбинацията от размера и позиционирането на този екран. „Всичко това допринася за един билборд с невероятно въздействие.

Въздействието, обяснява Хедли, е мярката за това колко бързо или вероятно е аудиторията да получи посланието на кампанията. Тя може да бъде създадена от уместност, време или в този случай от мащаба на рекламната платформа.

„Немислимо е някой да може да пренебрегне екран с такъв размер за цялата продължителност на надпреварата от над 800 метра, особено след като този участък от магистрала е известен с рутинното си силно задръстване. Доминирането на билборда създава въздействие, като по този начин на практика гарантира по-висока осведоменост за кампанията“, твърди Epic Outdoor.


КОНКУРЕНТНО ПРЕДИМСТВО

Epic Outdoor посочва, че OOH рекламата в Южна Африка се разраства с бързи темпове и че макар това да е добре за индустрията, това създава проблеми с конкуренцията, за да се гарантира, че рекламните кампании се гледат, както и смекчаване на въздействието на намаляване на натоварването от престой на екрана .

Откриването на новия билборд, захранван със слънчева енергия, е посочено, за да реши и двата проблема, с новото силно въздействащо място.

За да се бори с разреждането на аудиторията, което създава натоварването, билборда ще се захранва от голяма слънчева "ферма", инсталирана в имота зад екрана и осигуряваща над 95% от енергийните изисквания на екрана.

Това е първият билборд от този тип в Южна Африка, който се захранва от устойчиви енергийни източници. „Използваната технология е от най-високо качество и платката може да работи много ефективно“, казва Хедли.

Необходимите 830 kW мощност на ден ще бъдат доставяни от 270 панела с мощност 540 W, монтирани на голямото поле зад имота.


Източник: engineeringnews.co.za

36 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page