top of page

Стартиране на воден билборд на Adidas в който се плува

Актуализирано: 19.10.2022 г.


Adidas представи първия воден билборд в света в Дубай. Прозрачният басейн откъм плажа беше пуснат, за да дебютира включващата колекция бански костюми на спортната марка.

Поръчано проучване на YouGov от Adidas през 2021 г., разкри, че само 12% от жените в Обединените арабски емирства се чувстват удобно да носят бански на обществен плаж или басейн. Срамът от тялото и липсата на поверителност са двете основни причини жените да не се чувстват удобно в банските си.

Adidas проектира по-широк избор от бански костюми за жени, като целта е да вдъхне увереност, за да направи бъдещето по-възможен и приобщаващ.


Това включваше 5-метров плувен басейн с прозрачни стъклени стени и поканени дами от Дубай да направят публичен „скок“ да си повярват, като се гмуркат „над повърхността“, засилвайки глобалния опит на марката да гарантира, че спортът е приветливи за всички.

Тези, които се гмурнаха публично във водния билборд, бяха посланика на Adidas и триатлонистката с ампутиран крак Дарийн Барбар, която е носител на титлата в Световните рекорди на Гинес, както и посланика на Adidas Раха Мохарак, първата жена от Саудитска Арабия, изкачила връх Еверест. Съдържанието от водния билборд беше излъчено директно върху дигитален екран над ледената пързалка в Dubai Mall, до водещия магазин на Adidas, което позволява на купувачите и посетителите на мола да се насладят на изживяването.

„Нашето убеждение е, че никой не трябва да бъде възпрепятстван да се наслаждава на предимствата да бъде във и около водата, оттук и неотдавна стартирането на нашето разнообразно предлагане на продукти за всички жени и нашата колекция Burkini“, каза Амрит Гопинат, старши бранд директор на Adidas GCC.

„Всяко парче плат е внимателно изработено, за да се гарантира, че допълнителната тъкан не намалява способността на плувеца да се движи във водата. Гамата премина през подробен процес на тестване с потребителски групи в множество региони, за да помогне за намирането на перфектния баланс между прилягане, характеристики, производителност и покритие.

Кампанията беше усилие на Havas в Близкия изток, като Havas Creative и Red Havas работят заедно.

14 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page