top of page

LG показва новата серия на Disney+ Star Wars - книгата на Boba Fett, гледана на LG OLED дисплей

Актуализирано: 9.12.2022 г.

LG Display си партнира с The Walt Disney Studios в съвместна промоция на OLED технологията на LG заедно с поредицата Lucasfilm’s Disney+ series, The Book of Boba Fett, a Star Wars.За да отпразнуват поредицата – всичките седем епизода вече се излъчват по Disney+ – отделът за визуални ефекти на Lucasfilm, Industrial Light & Magic (ILM), използва OLED устройствата на LG Display, за да създаде анаморфно видео, което беше представено на света чрез гигантския дигитален билборд на LG с изглед към Таймс Скуеър в Ню Йорк.


Видеото изобразява главния герой на поредицата Disney+, Боба Фет, гледащ надолу към Таймс Скуеър, както и зрител, наслаждаващ се на сериала на OLED телевизор, както Lucasfilm, така и ILM вече включват OLED дисплеи и телевизори в ежедневния си творчески процес, включително постпродукция и окончателен преглед на съдържанието. ILM използва множество OLED дисплеи за своя критичен процес на редактиране от създаването на графики за движение на цветовете.


Анаморфното видео, което създава визуална илюзия на съдържанието от определена гледна точка, изисква изключително внимание към детайла, а OLED на LG Display предостави точно това решение.


С OLED всеки един от няколкото милиона пиксела може да се включва и изключва самостоятелно, което води до изключителна точност на цветовете. Нещо повече, OLED осигурява перфектно черно благодарение на своите пиксели, излъчващи нулева светлина при изключване, което е основата за забележително съотношение на контраст.


„Всъщност направихме LG OLED платформа за изображения във всички студия на ILM по света, тъй като LG OLED подхожда на много от нашите случаи на използване, които имаме в нашето виртуално производство, визуални ефекти и производствени процеси на живо,“ каза Jeroen (J.) Schulte, главен архитект по цветове и изображения в Lucasfilm.

27 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page