top of page

След 24 години шанс за реклама на Пикадили Съркъс в Лондон

Пикадили Съркъс в Лондон е едно от най-емблематичните места в света – почти 72 милиона души минават покрай него всяка година. Вниманието на милиони от тях е грабнато от Piccadilly Lights, рекламен дисплей, който показва имената на някои от най-големите марки в света, откакто Perrier осветява първия знак през 1908 г. Сега централната част на светлините е готова за грабване за първи път от 24 години. Договорът на настоящия обитател, японската TDK, вече изтича. Цената за реклама на място - 21,1 метра, на 4,8 метра - е приблизително £4 милиона ($6,3 милиона) на година. Такива основни позиции рядко стават достъпни. Това е едва второто отваряне за последните 20 години. (Последният, който излезе безплатно, беше през 2011 г.). Източници казват на Evening Standard, че собственикът на рекламния дисплей обмисля дългосрочен план, който може да превърне 767 квадратни метра светеща реклама в един гигантски екран, за да начислява премия на един или двама рекламодатели.

В момента има шест слота, заети от следните компании: Samsung, McDonald's, TDK, Hyundai, One Piccadilly и Coca-Cola. (Кока-Кола има най-дългото непрекъснато присъствие на Светлините и е на Пикадили Съркъс от 1955 г.)

Всъщност поименното обаждане на компаниите, които са рекламирали като част от светлините, е паралел на възхода и падението на някои от най-големите потребителски марки на 20-ти век:

  • Швепс (1920–61)

  • BP (1961–67)

  • Чинзано (1967–1978)

  • Fujifilm (1978–86)

  • Kodak (1986-90)

  • Canon (1978–84)

  • Panasonic (1984–94)

Пикадили Съркъс най-често се сравнява с Таймс Скуеър в Ню Йорк като едни от най-скъпите външни реклами в света, особено след като предишното кръстовище, пълно със секс магазини, в центъра на Манхатън беше почистено през последните десетилетия. Струва между 1,1 и 4 милиона долара на година да наемете един от билбордовете на Таймс Скуеър, а знакът на сградата на Ройтерс е най-голямата дигитална дисплейна система в света, обхващаща 22 етажа и 7000 квадратни фута на Таймс Скуеър и може да бъде близнак със седеметажния знак Nasdaq отсреща.


Източник: qz.com

8 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page